Slide1
Slide3
Slide2
Slide4
Slide5
Slide6
Slide7
Slide8
Slide8
Slide8
Slide8
Slide111
Slide9
Slide10
Previous Next
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Predbilježbe za upis učenika u prvi razred za školsku godinu 2019./2020. primaju se na brojeve telefona: 042 200 334, 042 200 335 ili 098 331 227.

Posjetite nas i subotama od 10-12 sati te se uvjerite zašto smo Top Škola!

Dana 2. ožujka u našoj je školi predavanje održao putopisac i fotograf Davor Rostuhar. Riječ je o autoru najopsežnijeg hrvatskog fotografsko-istraživačkog projekta "National Geographic - Hrvatska iz zraka". Autor je tijekom sedam godina preletio i dokumentirao Hrvatsku iz zračne perspektive, a rezultat projekta kolekcija je od 200 vrhunskih fotografija, od kojih 30 sada krasi i prostorije naše škole.

Davor Rostuhar svojim je pričama o putovanjima, zemljama, ljudima i običajima mnogima izmamio osmijeh na lice te ih zainteresirao za moguća nadolazeća putovanja. Svoja je putovanja započeo autostopiranjem, a prvi veći pothvat bilo je putovanje biciklom do Egipta sa samo 19 godina. Nakon toga su se putovanja i projekti samo nizali, a tako i mnogi napisani tekstovi i scene zabilježene fotoaparatom. Autor nam je objasnio kako je nakon svih tih putovanja shvatio da i naša zemlja obiluje ljepotama i specifičnostima o kojima ljudi premalo znaju. Stoga je odlučio Hrvatsku prikazati drugačije od onog na što smo navikli, prikazati nam kako izgleda iz zraka. Ukazao je i na važnosti zaštite prirodnih i kulturnih vrijednosti, a svoju je prezentaciju i približavanje projekta učenicima završio riječima: "Biti svjestan i razumjeti, pa onda sačuvati."

Dojam koji je na naše učenike ostavilo ovo predavanje najbolje nam opisuju riječi učenice Veronike: "Predavanje Davora Rostuhara jako me se dojmilo jer nam ukazuje na sve ljepote Hrvatske kojih nismo ni svjesni, a trebali bismo ih početi cijeniti. Hrabrost koju je pokazao pristupom svojim putovanjima, bez garantiranog povratka, potiče me na razmišljanje o vlastitom planu za budućnost."

Slike će i dalje krasiti našu školu kako bi nas podsjećale na važnosti zaštite prirodnih i kulturnih vrijednosti koje nas okružuju, ali i na poruku Davora Rostuhara učenicima da slijede svoje snove i vjeruju u sebe. (Anja Vresk, Vanja Kožić)

Back to top