Slide1
Slide3
Slide2
Slide4
Slide5
Slide6
Slide7
Slide8
Slide8
Slide8
Slide8
Slide111
Slide9
Slide10
Previous Next
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Osigurajte upis na vrijeme!

Želite li dogovoriti razgovor za upis u novu školsku godinu dostupni smo Vam na adresi Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj mobitela 098 / 331 227.

S budućim učenicima i roditeljima vodimo telefonske i on-line razgovore, a možete nas i posjetiti subotom od 10 do 12 sati.

Prva privatna gimnazija s pravom javnosti Varaždin 8. lipnja 2017. proslavila je svoju 20. godišnjicu postojanja. Za tu je priliku u Svečanoj dvorani Glazbene škole upriličen prigodni program na kojem su sudjelovali profesori i učenici, a u sklopu kojeg je organizirana i svečana podjela svjedodžbi našim maturantima generacije 2016./2017.

Utemeljena je 1997. godine, kroz nju je prošlo nekoliko generacija učenika, a ono što ju krasi jest osmijeh učenika, želja za znanjem i napredovanjem, prijateljstva te pokoja ljubav koja se razvila u njezinim hodnicima. Iznjedrila je puno liječnika, pravnika, arhitekata, ekonomista, dizajnera i inih zanimanja u kojima naši, sada već bivši, učenici postižu zavidne rezultate i napredovanja.

Školi u čast, nastupili su njezini učenici i profesori. Cijeli su program vodili naši maturanti Klara Huzjak i Juri Rovati. Na samom početku programa svim se prisutnima obratila ravnateljica škole Nives Risek koja je s ponosom istaknula sva priznanja i sve nagrade koje su učenici naše škole pokupili tijekom godina njezina postojanja, pozdravila je sve bivše učenike koji su uveličali ovu proslavu svojim dolaskom, nekadašnje profesore koji su dali pečat školi svojim radom i zalaganjem te se zahvalila trenutnom profesorskom kadru koji ulaže puno snage i napora da iz ove škole izađu formirani mladi ljudi koji imaju svoj životni cilj.

Škola je poznata po odličnoj suradnji učenika i profesora, stoga ne čude neobične kombinacije učenika i profesora na sceni. Profesor latinskog jezika Damir Sušnić i učenica Tina Nanuk, inače učenica Glazbene škole, zajedničkim su snagama izveli pjesmu I see fire. Nakon njih pozornicu su preuzeli novonastali plesni parovi: Rea i Lorenc te Nika i Lorenc koji su zajedno s profesorom fizike Tonijem Slunjskim i profesoricom matematike Matejom Sabo pokazali zavidno plesno umijeće te su otplesali engleski salsu i disco fox. Profesor tjelesne kulture Roko Sorić okupio je tim učenika prvog i drugog razreda te su zajedničkim snagama izveli mjuzikl čija je radnja smještena upravo u našoj školi. A kako je danas, u informatičko doba, teško pronaći ljubav ako nemaš pametni telefon i ako nisi član neke od društvenih mreža, pokazali su članovi dramske družine: Vanesa Jakopović, David Glavica, Nikola Ljubek, Luka Ljubek i Ivona Gavranović pod vodstvom profesorica Vanje Kožić i Marije Oto Sačer.

Da škola pruža razne mogućnosti učenja i usavršavanja stranih jezika, dokazali su naši učenici koji su uz pomoć svojih profesora preveli na strane jezike poznatu pjesmu Dobriše Cesarića Voćku poslije kiše. Na talijanskom ju je jeziku, uz pomoć u prijevodu profesorice Tine Kolarek izveo Juri Rovati. Na francuski ju je jezik prevela Klara Huzjak uz pomoć profesorice francuskog jezika Marijane Hrelje. Profesorica Maja Hren pomogla je Elizabeti Novosel u prevođenju na njemački jezik, dok je Nina Šestak uz pomoć profesorice Petre Koranić pjesmu prevela i izvela na engleskom jeziku. U originalu je pjesmu odrecitirala Nika Vidović uz malu pomoć profesorice hrvatskog jezika Marije Oto Sačer.

Za sve je uzvanike i goste nakon programa bio upriličen domjenak koji je ujedno bio i prilika za malo druženje i sklapanje novih poznanstava i prijateljstva.

Marija Oto Sačer

 

Back to top