Slide1
Slide3
Slide2
Slide4
Slide5
Slide6
Slide7
Slide8
Slide8
Slide8
Slide8
Slide111
Slide9
Slide10
Previous Next
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Predbilježbe za upis učenika u prvi razred za
školsku godinu 2020./2021. primaju se na brojeve telefona:
042 200 334, 042 200 335 ili 098 331 227.

Posjetite nas i subotama od 10:00 do 12:00 sati

Još jedan početak školske godine, još jedna terenska nastava. Uz kratak san i dugotrajno uzbuđenje, 28. rujna 2017., dočekali smo tri sata iza ponoći te krenuli na dug put. Predivno druženje, obilazak gradova i znamenitih mjesta propustila je nekolicina učenika naše škole, no prvim i drugim razredima bio je obavezan dolazak. Prvo odredište bila su nam Baćinska jezera u koja smo stigli oko 11 sati ujutro.

Tamo su nas dočekali s domaćim mandarinama i sokom. Jedan ljubazan gospodin nam je prepričao sve što bismo trebali znati o tim jezerima, a nakon toga pošli smo u razgledavanje. Vozili smo se te su nam usput pričali neke zanimljivosti; jezera je sedam, šest ih je spojeno, dok je sedmo odvojeno. Sljedeće odredište bio je Metković, gdje smo posjetili Prirodoslovni muzej u kojem je bila ornitološka zbirka. Nakon zanimljivosti o pticama i nekim ostalim životinjama, krenuli smo prema Arheološkom muzeju Narona koji se nalazi u malom mjestu po imenu Vid. Kad smo svi bili iscrpljeni od puta i toliko razgledavanja, uputili smo se prema hotelu u Orebiću. U hotel smo stigli oko 18 sati, svi smo jedva čekali da se odmorimo.

Sutradan, u devet ujutro malim smo brodićem krenuli prema Mljetu. Nakon puta od dva sata, stigli smo na odredište. Razgledali smo Nacionalni park Mljet te krenuli natrag prema hotelu. Ostatak dana bio nam je slobodan te smo se mogli kupati u moru i uživati u toplom danu, što nam je olakšalo buđenje sutradan rano ujutro. Opet smo brodićem krenuli prema jednom otoku, no tada je to bio otok Korčula. Razgledali smo taj divan grad Korčulu i ostali oduševljeni, svi smo bili presretni kada smo saznali da ćemo dva sata ostati ondje i biti bez brige za razgledavanjem. Većina nas je otišla na ručak te na nekakav "photoshooting". Nakon što smo se vratili u hotel, imali smo pisanu provjeru iz biologije te kratko predavanje iz geografije iz kojeg smo kasnije također pisali kratak ispit.

1. listopada bio je dan kada smo se vraćali kući. Na taj dug put krenuli smo ujutro te smo usput posjetili grad Split. Vodič nam je pokazao sve znamenitosti i zanimljivosti grada. I tamo smo imali nešto slobodnog vremena, no svi smo bili umorni i na pameti nam je bio samo odlazak kući. U Varaždin smo stigli oko 11 sati navečer. Ova je terenska bila jedna od najboljih, po mišljenju mojih prijatelja, jer smo imali mnogo slobodnog vremena te su odredišta bila jako zanimljiva. Svi željno iščekujemo drugu terensku nastavu te još zanimljivih sadržaja i međusobnog druženja!

Maria Isabela Pecolaj

 

 

 

Back to top