Slide1
Slide3
Slide2
Slide4
Slide5
Slide6
Slide7
Slide8
Slide8
Slide8
Slide8
Slide111
Slide9
Slide10
Previous Next
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Predbilježbe za upis učenika u prvi razred za
školsku godinu 2020./2021. primaju se na brojeve telefona:
042 200 334, 042 200 335 ili 098 331 227.

Posjetite nas i subotama od 10:00 do 12:00 sati

21. travnja 2018. Prva privatna gimnazija s pravom javnosti obilježila je Dan otvorenih vrata u kojem su sudjelovali svi profesori i učenici škole. Naime, svaki profesor imao je svoju radionicu u kojoj su sudjelovali učenici. Te smo radionice posjetile i istražile moje prijateljice Tia Dragišić, Nensi Rodeš i ja, Maria-Isabela Pecolaj. 

Tijekom tog su dana našu s posjetili svi zainteresirani roditelji i učenici osnovnih škola koji su razgledali školu, upoznali profesore i vidjeli čime se sve naši učenici, ali i profesori bave. Isto su tako svi prisutni mogli sudjelovati u radionicama koje su za tu priliku spremili naši vrijedni profesori. 

Profesorica biologije i kemije Ines Bušnja s učenicima se zabavila uz pokuse u radionici Hokus-pokus. U kratkom razgovoru s profesoricom, otkrila nam je da joj se svidio odaziv učenika na radionici i kako joj za realizaciju tih pokusa nije trebalo dugo, već samo dva do tri dana. Učenica drugog razreda Matija Prikratki nam je rekla da je baš tu radionicu odabrala jer voli kemiju, objasnila nam je kako su promatrali i bilježili reakcije raznih kemikalija.

Profesorica informatike Dora Jovanovska također je imala lijepe doživljaje i komentare vezane uz svoju radionicu o kojoj nam je malo više otkrio učenik drugog razreda Marin Mumlek. Rekao nam je da ga informatika oduvijek zanima i da mu se svidjela tema radionice koja je bila 3D modeliranje. 

Profesorica njemačkog jezika Maja Hren objasnila nam je kako su u njezinoj radionici učenici mogli slušali i zabavljati se uz poznate glazbenike njemačke kulture 18. stoljeća. Tijekom razgovora bila je veoma uzbuđena te se jedva čekala vratiti svojim učenicima kako bi se još više zabavili. Učenik trećeg razreda Bruno Danjko isto tako nije mogao prikriti svoju sreću i ljubav prema njemačkom jeziku, što nam je i sam spomenuo tijekom razgovora.

Profesorica hrvatskog jezika Marija Oto Sačer pohvalila nam se kako je veoma zadovoljna odazivom učenika na njezinu radionicu na kojoj su sudjelovali isključivo treći i četvrti razredi. Pozabavili su se pisanjem životopisa, što je potrebno zbog njihovog skorog zaposlenja. Priprema joj nije oduzela previše vremena, već samo šezdesetak minuta za pronalaženje materijala. Učenica trećeg razreda Tina Nanuk odabrala je baš ovu radionicu jer je željela naučiti kako pravilno napisati životopis te je rekla kako je profesorica to prezentirala na odličan način i da sada zna na što točno skrenuti pozornost pri pisanju životopisa.

Profesor fizike Toni Slunjski također je bio oduševljen odazivom učenika te je bio veoma ponosan na koncept kviza koji je sam osmislio prije par godina. Učenik prvog razreda Vito Draganić rekao nam je da ga je profesor pozvao na kviz te mu je bio vrlo zanimljiv jer su mu se svidjela pitanja.

Profesorica povijesti Ivana Švogor Kovačić pojasnila nam je kako su s njom u radionici prisustvovali i profesor geografije Jasmin Kokotec te profesorica engleskog jezika Petra Koranić. Zajedno su osmislili kviz, a profesorica Švogor Kovačić otkrila nam je i neke detalje. Rekla nam je da su očekivali malo veći broj učenika, no i ovako im je bilo zabavno. Za pripremu cijele radionice trebalo im je otprilike tjedan dana. Jedan od učenika koji je sudjelovao u toj radionici bio je učenik četvrtog razreda Luka Ljubek. U razgovoru s nama spomenuo je hranu što mu je ujedno bila i najdraža stvar ove radionice, no šalu na stranu, tu je radionicu odabrao jer voli geografiju i povijest te mu je bilo jako zanimljivo, napomenuo je kako bi to definitivno htio ponoviti. 

Slične će se radionice održati vrlo uskoro, u subotu 12. svibnja od 9.00 do 12.30. Dođite i pogledajte što sve radimo i kako se zabavljajući učimo.

Maria-Isabela Pecolaj

 

 

 

Back to top