Slide1
Slide3
Slide2
Slide4
Slide5
Slide6
Slide7
Slide8
Slide8
Slide8
Slide8
Slide111
Slide9
Slide10
Previous Next
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Osigurajte upis na vrijeme!

Želite li dogovoriti razgovor za upis u novu školsku godinu dostupni smo Vam na adresi Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj mobitela 098 / 331 227.

S budućim učenicima i roditeljima vodimo telefonske i on-line razgovore, a možete nas i posjetiti subotom od 10 do 12 sati.

Europski mjesec kibernetičke sigurnosti (European Cyber Security Month - ECSM) je kampanja podizanja svijesti građana i organizacija o važnosti informacijske sigurnosti i naglašava jednostavne korake koji se mogu poduzeti kako bi zaštitili svoje osobne, financijske i profesionalne podatke. Glavni cilj kampanje je podizanje svijesti, promjena ponašanja i pružanje resursa svima koji se žele zaštititi. Kampanja je prvi puta održana u listopadu 2011. godine i od tada se održava svake godine.

U sklopu IOCTA 2018 preporuka, najučinkovitija obrana od društvenog inženjeringa je obrazovanje potencijalnih žrtava – a to može biti svako od nas na internetu. Podizanje svijesti u društvu kako identificirati takve prijevarne tehnike učinit će korisnike i njihove financije sigurnijima.

U svrhu ove kampanje pripremljeni su promotivni materijali koji uključuju informacije o najčešće korištenim online prijevarama i kako ih izbjeći:

 

19.10.2018.: Krađa identiteta navođenjem lažne poveznice / lažni telefonski poziv - varalice vas zovu, šalju tekstualnu poruku ili e-poštu i prijevarom vas navode da podijelite s njima svoje osobne, financijske ili sigurnosne informacije.

Krađa identiteta pozivom

Krađa identiteta SMS-om

Mrežna krađa identiteta

 

20.10.2018.: Krivotvorene mrežne stranice banaka - koristi se lažna e-pošta banke s poveznicom na krivotvorenu mrežnu stanicu. Jednom kad kliknete na poveznicu, koriste se razne metode prikupljanja vaših financijskih i osobnih informacija. Stranica izgleda kao i prava mrežna stranica uz nekoliko malih razlika.

Lažne stranice banaka

 

21.10.2018.: Romantične prijevare - varalice se pretvaraju da su zainteresirane za romantičnu vezu. One se obično događaju na mrežnim stranicama za upoznavanje, a varalice često kosrite društvene medije ili e-poštu za uspostavljanje kontakata.

Romantična prijevara

 

22.10.2018.: Krađa osobnih podataka - vaše osobne informacije prikupljaju kroz kanale društvenih medija.

 

23.10.2018.: Investicijske prijevare i prijevare u online kupovini - navode vas da mislite da ste na tragu pametnog ulaganja... ili vam daju izvrsnu lažnu online ponudu.

Investicijske prijevare

Prijevare kod kupovine on-line

 

24.10.2018.: CEO prijevara - varalice se pretvaraju da su šefovi ili nadređeni u organizaciji i prijevarom vas navode da uplatite novčani iznos na lažni račun ili da neovlašteno doznačite novce s poslovnog računa.

Direktorska prijevara

 

25.10.2018.: Prijevara s računima - varalice se pretvaraju da su vaši klijenti / dobavljači i navode vas da platite buduće račune na drugi bankovni račun.

Prijevara s računima

 

Back to top