Slide1
Slide3
Slide2
Slide4
Slide5
Slide6
Slide7
Slide8
Slide8
Slide8
Slide8
Slide111
Slide9
Slide10
Previous Next
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Osigurajte upis na vrijeme!

Želite li dogovoriti razgovor za upis u novu školsku godinu dostupni smo Vam na adresi Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj mobitela 098 / 331 227.

S budućim učenicima i roditeljima vodimo telefonske i on-line razgovore, a možete nas i posjetiti subotom od 10 do 12 sati.

Ove smo školske godine, u sklopu nastavne sociologije, posjetili kršćansku zajednicu Cenacolo. Članovi su nas pri samom dolasku srdačno pozdravili i upoznali su nas svojom svakodnevicom. Smjestili smo se u zajednički prostor za molitvu i tamo smo odslušali kratko predavanje. Dvojica su nam člana ukratko ispričala kako izgleda jedan uobičajeni dan unutar jedne kršćanske i radne zajednice. Važno je napomenuti da zajednicu čine različiti uzrasti kojima ne smeta zajednički život i sudjelovanje u svim aktivnostima.

Osim kratkog uvoda i par riječi o samoj zajednici, članovi su podijelili svoje osobne priče i prijašnja iskustva. Zatim su nam objasnili razlog svog dolaska u zajednicu te na koji su način odlučili promijeniti svoje živote i životne navike. Nešto smo kasnije imali vremena za međusobni razgovor i dodatna pitanja. Članovi su nas također proveli kroz ostatak zajednice i posjeda.

U Cenacolu nam se svima svidjelo i ovaj posjet smatramo jednim lijepim i nezaboravnim iskustvom. Ovaj nam je posjet omogućio bolje shvaćanje zajednice i njezine društvene svrhe. Od zajednice smo naučili mnogo toga, počevši od priča iz kojih smo mogli zaključiti da svoje životne odluke ne donosimo olako jer na njima gradimo svoju budućnost. Naposljetku, ovaj je posjet bio vrlo značajan za nastavu sociologije jer smo mogli odraditi praktični dio izvan školskih klupa i primijeniti svoje znanje. Zahvaljujemo se svim članovima zajednice Cenacolo i radujemo se ponovnom susretu.

 

Marlena Debić, 3. razred

 

 

 

Back to top