Slide1
Slide3
Slide2
Slide4
Slide5
Slide6
Slide7
Slide8
Slide8
Slide8
Slide8
Slide111
Slide9
Slide10
Previous Next
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Osigurajte upis na vrijeme!

Želite li dogovoriti razgovor za upis u novu školsku godinu dostupni smo Vam na adresi Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj mobitela 098 / 331 227.

S budućim učenicima i roditeljima vodimo telefonske i on-line razgovore, a možete nas i posjetiti subotom od 10 do 12 sati.

Dana 6. lipnja 2019. godine, Prva privatna gimnazija Varaždin posjetila je Budistički centar, Zelenu akciju i Medijsku pismenost u GONG-u.

Prvi smo posjet obavili u Budističkom centru. Temeljni program Centra, tečaj chan meditacijske prakse održava se tri puta godišnje tijekom jednog vikenda. Sastoji od četiri predavanja upotpunjena praktičnim radom i daje detaljan odgovor na pitanje što je chan meditacija, zašto je potrebna i kako je raditi. Uključuje upoznavanje s ispravnim načinima sjedenja, disanjem, vježbama yoge, samomasažom, metodama meditacije, odnosom prema iskustvima u meditaciji, teorijom i stupnjevima meditacijske prakse, te primjenom njenih načela u svakodnevnim djelatnostima. Vodi ga majstor chana Žarko Andričević.

Nakon zanimljivog predavanja o budizmu, zaputili smo se prema Zelenoj akciji. Zelena akcija je dobrovoljno udruženje građana i građanki za zaštitu okoliša, osnovano 1990. godine, sa sjedištem u Zagrebu. Svojim radom žele doprinijeti unaprjeđenju sustava zaštite okoliša na lokalnoj, nacionalnoj i globalnoj razini na način da potiču promjene kroz kampanje, nenasilne direktne akcije, projekte i sl. Cilj djelovanja Zelene akcije je zaštita okoliša i prirode te poticanje razvoja prema nisko-ugljičnom društvu pri čemu se vode principima društvene pravde i sistemske promjene. Zelena akcija nije povezana ni s jednom političkom strankom.

Potom smo sudjelovali na radionici "Medijska pismenost". Tamo smo se upoznali s pojmom što zapravo znači "fake news". Kroz radionice smo naučili kako su današnji mediji spremni napraviti i više od očekivanog, samo da bi se privukla pozornost čitatelja. Medijska pismenost nalazi se u GONG-u. GONG je zapravo organizacija civilnog društva usmjerena unaprjeđenju demokratskih procesa. Bavi se osobito procesima donošenja odluka vezanih uz dobro upravljanje javnim i zajedničkim dobrima, zaštitu i promicanje vladavine prava te ljudskih prava i solidarnosti. Gong je utemeljen 1997. godine kao inicijativa "Građani organizirano nadgledaju glasanje".

Bilo je to jedno od velikih i korisnih iskustva za nas, naučili smo mnogo toga i nadamo se ubrzo jednom sličnom posjetu u Zagrebu.

Back to top