O školi

Quotation mark

Prepoznajemo vlastite mogućnosti, stječemo znanje i prijatelje za cijeli život…

Prva privatna gimnazija s pravom javnosti Varaždin - PRVA je privatna srednja škola na području sjeverozapadne Hrvatske, a osnovana je 1997. godine.

Misija škole voditi je mlade na putu kreiranja i ostvarivanja njihovih životnih planova, učiti ih fleksibilnosti, kreativnosti, brzom i kvalitetnom učenju te razvijati sposobnosti donošenja odluka kako bi se sutra uključili u sam vrh gospodarskog i društvenog života te kako bi postali zadovoljni i korisni članovi svoje obitelji i šire zajednice.

Strategije za ostvarivanje našeg cilja temelje se na načelima individualiziranog pristupa svakom učeniku, prepoznavanju njegovih mogućnosti i potreba putem mentorskog rada, individualnih konzultacija te poticanju samostalnog i timskog rada kao oblika izvođenja nastavnog procesa.

Kontinuirano podizanje razine obrazovanja i dostizanje točke u kojoj se reproduktivno znanje zamjenjuje trajnim - to je smjer koji smo si kao škola s dugogodišnjom tradicijom, zacrtali.

Povijest škole

Prva privatna gimnazija s pravom javnosti Varaždin prva je privatna srednja škola na području sjeverozapadne Hrvatske, a osnovana je Rješenjem Ministarstva prosvjete i športa 29. travnja školske godine 1997. Na ideju je došla ravnateljica Zdenka Peričić koja je cijeli radni vijek radila u prosvjeti.

Od 2009. godine ravnateljica je Nives Risek koja školu i dalje uspješno vodi i brine o kvaliteti nastave i zadovoljstvu učenika koji ju polaze.

Nives i učenice

"Želite li maksimalno iskoristiti svoje kapacitete i podijeliti ih s nama?

Pridružite nam se na tom zajedničkom putovanju..."