Nastava od ponedjeljka, 9.11.2020.

Quotation mark

Prva privatna gimnazija je donijela odluku da se sva nastava održava na daljinu prema trenutnom rasporedu.

Dragi roditelji, učenici i profesori, vjerojatno pratite tijek epidemije koronavirusa, ali evo nekoliko informacija kao podsjetnik...

U RH je ukupno 15678 osoba oboljelo od koronavirusa, 1396 osoba je na bolničkom liječenju od kojih 145 na respiratoru. U posljednja 24h je 2543 novozaraženih osoba. Samo u Varaždinskoj županiji je 254 novozaraženih, 119 osoba je na bolničkom liječenju. U Međimurskoj županiji stanje nije nimalo bolje.

Vjerujem da smo svi mišljenja da bi bilo najbolje da se nastava održava u školi, ali većina učenika putuje, druže se sa svima drugima u prijevozu prije i poslije nastave pa je time mogućnost zaraze vrlo velika. Budući da je sada vrhunac širenja virusa u našoj i susjednoj županiji i veliki je broj zaraženih osoba, Prva privatna gimnazija je donijela odluku da se sva nastava održava na daljinu prema trenutnom rasporedu. Ova odluka vrijedi od sutra (ponedjeljak, 09.11.2020.) do petka 13.11.2020, a donesena je prvenstveno na temelju trenutne situacije i provedene ankete među gotovo svim našim učenicima i njihovim roditeljima. Za nastavak takvog režima rada razmatrat će se tijek regionalne epidemiološke situacije.

Svi predmeti (osim onih koji se od početka školske godine održavaju samo on-line) će biti izvođeni u realnom vremenu (live-stream) i bilježit će se prisutnost svih učenika na tim satovima. Nesudjelovanje učenika u nastavi na daljinu u realnom vremenu smatra se izostankom!