Tek nam je 25

Quotation mark

29. travnja za našu je školu poseban datum. Tog je dana po prvi puta škola otvorila svoja vrata. Ove godine na taj smo dan proslavili veliki 25. rođendan.

25_godina_ (12).jpg

29. travnja za našu je školu poseban datum. Tog je dana po prvi puta škola otvorila svoja vrata. Ove godine na taj smo dan proslavili veliki 25. rođendan.

Da se nešto veliko sprema, dalo se naslutiti već početkom ove školske godine. Sve je bilo u znaku velikog jubileja. I učenici i profesori vrijedno su radili kako bi se to proslavilo na najbolji mogući način. Pripremale su se radionice kojima su učenici trebali pokazati raznovrsnost znanja i vještina koje njeguje naša škola. Pripremala se i priredba koja je trebala obuhvatiti svih 25 godina postojanja škole.

Cjelodnevno druženje krenulo je u petak, 29. travnja 2022. godine u atriju Palače Sermage. Bili su to svojevrsni dani otvorenih vrata na kojima su učenici pristupnim posjetiteljima, osnovnoškolcima, ali i vrtićkoj djeci pokazali što su sve naučili u svojoj školi. Pokazali su raznovrsnost znanja, vještina i sposobnosti koje škola njeguje i usavršava kod svakog učenika ponaosob. Radionice su se održavale uz budno oko naših profesora iz fizike, biologije, stranih jezika, povijesti, likovne umjetnosti.

Kao šlag na torti bila je priredba na samom kraju dana koju su uspješno odradile naše učenice Nika Dopuđ i Ana Jurinić. Svojom su dramskom izvedbom prošle kroz povijest škole, sve od njezinih začetaka pa do današnjih dana, a u razgovoru sa sadašnjom ravnateljicom profesoricom Martinom Pažur otkrile su i detalje i projekte vezane uz budućnost škole.

Samu su priredbu svojim dolaskom uveličali i bivši učenici naše škole, bivši profesori, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak i pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Varaždinske županije Renata Skoko.

S novom školskom godinom čeka nas puno toga novoga, a ovaj nam je rođendan dao poleta, snage i energije da se suočimo sa svime što nas čeka. Naši su učenici zaslužili samo najbolje, a vi koji niste dio nas, dođite, čekamo vas pa da i s vama proslavimo sljedećih 25 godina.

Marija Oto

Galeriju možete pogledati OVDJE.