logo_PPG_m

Frana Supila 22

42000 Varaždin

+385 42 200 334

Telefon

tajnistvo@privatna.net

Tajništvo

+385 98 725 169

Mobitel

Planiranjem i organizacijom do uspjeha

Share This Post

Sigurna sam da ćete se složiti sa mnom da je u posljednjih nekoliko godina usklađivanje poslovnih i privatnih obaveza postao kontinuirani pothvat. Doslovno žongliranje sa svim važnim dnevnim aktivnostima dovelo nas je do toga da sve moramo pomno isplanirati želimo li imati nadzor nad svojim životom.

Meni su osobno planiranje i organizacija oduvijek bili privlačni jer sam shvatila da uz dobar plan mogu uspješno obaviti sve aktivnosti. No, isto tako znam da je to proces te da je potrebna visoka razina samokontrole da se napisani plan provede u djelo.

Od turbulentnog načina života nisu zaštićeni ni naši srednjoškolci. I njihova je svakodnevica puna izazova, obaveza i raznih aktivnosti izvan škole. Stoga je za uspjeh bitno pronaći ravnotežu između školskih obaveza, hobija i slobodnog vremena.

Ono što je neophodno je dobro isplanirati sve obaveze – školske zadatke, rokove i izvannastavne aktivnosti. Jasan vremenski raspored aktivnosti olakšat će i poboljšati uspješnost ispunjavanja obaveza. Također je važno pronaći način da se maksimalno i efikasno iskoristi vrijeme u danu. Primjerice, put do škole može se iskoristiti za preslušavanje audiomaterijala za neki nastavni predmet ili čitanje lektire. Tako će se uštedjeti malo više vremena za druženje s prijateljima nakon nastave.

Kad se nađemo pred hrpom obaveza, ključno je razumjeti i odrediti prioritete. Uvijek postoje zadaci koji su hitni i bitni, kao i aktivnosti koje se mogu odgoditi. Odvajanje vremena za one aktivnosti koje donose radost i ispunjenje bit će ključno za održavanje ravnoteže. Na nama je da odredimo što nam je najbitnije bez zanemarivanja ostalih obaveza.   

Usklađivanje poslovnih/školskih obaveza i slobodnog vremena proces je koji zahtjeva redovitu prilagodbu, strpljenje i upornost. Iz vlastitog iskustva znam da je ravnoteža u dnevnim aktivnostima osobni podvig, no itekako moguć i ostvariv.

Martina Pažur, ravnateljica

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Erasmus

Proljetne radionice uz virtualnu stvarnost

Tijekom informatičke radionice za učenike osnovnih škola, naučili smo kako samostalno kreirati 3D modele i pripadajuće animacije. Zatim smo naše radove testirali pomoću VR naočala.

Prva privatna gimnazija
s pravom javnosti Varaždin

Frana Supila 22, 42000 Varaždin

Kako Vam
možemo
pomoći?

Skip to content