logo_PPG_m

Frana Supila 22

42000 Varaždin

+385 42 200 334

Telefon

tajnistvo@privatna.net

Tajništvo

+385 98 725 169

Mobitel

O nama

Prepoznajemo vlastite mogućnosti, stječemo znanje i prijatelje za cijeli život…

Prva privatna gimnazija s pravom javnosti Varaždin – PRVA je privatna srednja škola na području sjeverozapadne Hrvatske, a osnovana je 1997. godine.

Misija škole voditi je mlade na putu kreiranja i ostvarivanja njihovih životnih planova, učiti ih fleksibilnosti, kreativnosti, brzom i kvalitetnom učenju te razvijati sposobnosti donošenja odluka kako bi se sutra uključili u sam vrh gospodarskog i društvenog života te kako bi postali zadovoljni i korisni članovi svoje obitelji i šire zajednice.

Strategije za ostvarivanje našeg cilja temelje se na načelima individualiziranog pristupa svakom učeniku, prepoznavanju njegovih mogućnosti i potreba putem mentorskog rada, individualnih konzultacija te poticanju samostalnog i timskog rada kao oblika izvođenja nastavnog procesa.

Kontinuirano podizanje razine obrazovanja i dostizanje točke u kojoj se reproduktivno znanje zamjenjuje trajnim – to je smjer koji smo si, kao škola s dugogodišnjom tradicijom, zacrtali.

Povijest škole

Prva privatna gimnazija s pravom javnosti Varaždin prva je privatna srednja škola na području sjeverozapadne Hrvatske, a osnovana je Rješenjem Ministarstva prosvjete i športa 29. travnja školske godine 1997. Na ideju je došla ravnateljica Zdenka Peričić koja je cijeli radni vijek radila u prosvjeti.

Od 2009. godine do 2021. godine školu je vodila ravnateljica Nives Risek, a u prosincu 2021. godine vođenje škole preuzima profesorica Martina Pažur.

Pružamo mladima budućnost

U Prvoj privatnoj gimnaziji Varaždin težimo kontinuiranom učenju i usavršavanju te pomažemo mladim ljudima da otkriju i iskoriste svoj najveći potencijal. Naša je misija pružiti pozitivno i uspješno ozračje koje učenicima nudi najbolje moguće temelje iz kojih mogu rasti. Slavimo njihove različitosti, dok im istovremeno omogućavamo osjećaj pripadnosti. To učenicima pruža slobodu i spremnost prihvaćanja životnih izazova kako u svom sadašnjem, tako i u budućem životu.
- ravnateljica Martina Pažur

Skip to content