logo_PPG_m

Frana Supila 22

42000 Varaždin

+385 42 200 334

Telefon

tajnistvo@privatna.net

Tajništvo

+385 98 725 169

Mobitel

Top 5 razloga zašto upisati našu školu!

Prva privatna gimnazija s pravom javnosti Varaždin
Iako su razlozi za upis u našu školu brojni, odlučili smo istaknuti njih pet. Navedeni razlozi nisu samo naš odabir — oni se već godinama pojavljuju u feedbacku bivših učenika i roditelja, a favoriti su i našim profesorima.

Share This Post

Upis u Prvu privatnu gimnaziju u Varaždinu uvijek je dobar odabir!

Ključno pitanje je — zašto?

Iako su razlozi za upis u našu školu brojni, odlučili smo istaknuti njih pet. Navedeni razlozi nisu samo naš odabir — oni se već godinama pojavljuju u feedbacku bivših učenika i roditelja, a favoriti su i našim profesorima.

Pogledajmo kojih to pet posebnosti ističe našu gimnaziju.

Nastava se održava u blokovima od 8 tjedana

Da, dobro ste pročitali — predmetna nastava se kod nas održava u blokovima od osam tjedana! Predmeti u istom bloku su srodni i u bliskoj sadržajnoj korelaciji. 

Benefit za učenike? Ovakva organizacija nastave omogućava učenicima da se usredotoče na manji broj predmeta odjednom i da učinkovitije svladaju nastavno gradivo.

Slobodno vrijeme je slobodno vrijeme

U dnevnom školskom rasporedu predviđeno je vrijeme za učenje i pisanje domaćih zadaća. Ne samo to; učenici na raspolaganju imaju i pomoć nastavnika za sve nedoumice, nejasnoće i pitanja.

Benefit za učenike je očit — slobodno vrijeme neka ostane uistinu slobodno.

Pripremamo vas za državnu maturu

Državna matura završni je test kojim se ispituje kvaliteta srednjoškolskog obrazovanja. Zvuči strašno? 

Nećemo reći “bez brige” jer malo brige ne škodi, ali — državna matura neće biti stresna ako se za nju kvalitetno i kontinuirano pripremamo. Naši programi pripremaju učenike za državnu maturu od prvog dana.

Benefit za učenike? Još jedan način da slobodno vrijeme sačuvamo slobodnim, bez dodatnih instrukcija i seminarskih priprema za maturu!

Učenje životnih vještina

Koja su pravila bontona? Kako se osloboditi straha od javnog nastupa? Kako uskladiti akademski (poslovni) i privatni život? Svaka od ovih tema zaslužuje barem podulji blog, ako ne i knjigu.

Baš zato se ovih i sličnih tema dotičemo u sve četiri godine našeg gimnazijskog programa. Kroz razne predmete i korelacije pripremamo naše učenike da zakorače u svijet sveučilišta, razmjena studenata, a kasnije i u poslovni život. Učenike treba pripremiti za put, a ne put za učenike!

Benefit za učenike? Konstruktivni odmak od propisanog gradiva i učenje kompleksnih životnih vještina u sigurnom okruženju punom potpore.

Suvremeni i individualizirani pristup uz mentorstvo

Svi navedeni razlozi ipak bi bili malo previše za petnaestogodišnje srednjoškolce, uz sve njihove brige i muke. Upravo zato kad nas svaki učenik dobiva vlastitog nastavnika-mentora!

Učenika kroz školovanje vodi nastavnik koji mu pomaže da bude najbolja verzija sebe. Nastavnik-mentor pruža podršku u izvršavanju obaveza učenicima koji slijede već zacrtani put; jednako tako, nastavnik-mentor nadgleda i savjetuje učenike kod istraživanja, otkrivanja i realiziranja njihovih najvećih potencijala.

Benefit za učenike? Kod nas učenici uče i iskustveno, a ne samo teorijski. U nastavniku-mentoru mogu pronaći savjet, vodstvo, pa i oslonac u teškim trenutcima.

Za kraj

Gimnazijski program bez sumnje je najkompleksniji srednjoškolski obrazovni program. Od njegove kompleksnosti ne treba bježati niti ga treba pojednostavljivati. 

Baš suprotno – naš je cilj omogućiti našim učenicima da uživaju u mnogim mogućnostima i usmjerenjima za koje ih takav program priprema te im pomoći da pronađu svoje mjesto u tom moru opcija. 

Ako tražite zajednicu čije jedinstvene metode i sustav osiguravaju siguran put kroz gimnazijsko obrazovanje, na pravom ste mjestu. Na vrhu stranice pronađite naše kontakt informacije i započnimo još jednu uspješnu priču već danas!

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Erasmus

Proljetne radionice uz virtualnu stvarnost

Tijekom informatičke radionice za učenike osnovnih škola, naučili smo kako samostalno kreirati 3D modele i pripadajuće animacije. Zatim smo naše radove testirali pomoću VR naočala.

Prva privatna gimnazija
s pravom javnosti Varaždin

Frana Supila 22, 42000 Varaždin

Kako Vam
možemo
pomoći?

Skip to content