logo_PPG_m

Frana Supila 22

42000 Varaždin

+385 42 200 334

Telefon

+385 98 1384 371

Tajništvo

+385 98 725 169

Mobitel

Učenje i u vrijeme praznika

Share This Post

Pitanje učenja u vrijeme praznika uvijek je škakljivo. S jedne strane želimo učenicima osigurati prijeko potrebno slobodno vrijeme i odmak od škole; s druge strane, ne želimo im narušiti kontinuitet i zalet koji su dobili kroz godinu.

Zbog toga su praznici idealno vrijeme za razvijanje izvanškolskih životnih vještina kod učenika. Jednostavnijim rječnikom — osim gimnazijskog programa, drago nam je što naši učenici imaju naviku ulagati vrijeme u sebe i svoj razvoj. Ponekad je to nešto jednostavno kao npr. knjiga o bontonu, a ponekad je to nešto praktično kao rad i zarada dodatnog džeparca.

Roditelji koji prvi put stignu u našu školu često se iznenade pozdravima koji ih dočekaju na hodnicima naše škole. Roditelje koji su već jedno vrijeme s nama često iznenade njihova djeca svojim javnim nastupima, govorima, koordinacijom projekata i sličnim aktivnostima.

Kroz predmete kao što su Govorništvo, Social studies i Science promičemo važnost ulaganja u osobni razvoj, znanje i vještine izvan školskog programa. Učenicima je to ponekad i naporno, ali navike koje steknu kroz ove predmete prate ih i na praznicima i u životu poslije gimnazije, čime osiguravamo toliko željeni kontinuitet učenja — kakvo god ono bilo.

Martina Pažur, ravnateljica

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Blog

Iskustvena nastava u prirodi

S početkom nastavne godine u školama se propituju i pripremaju najbolje metode za što uspješniji nastavni proces te što učinkovitije usvajanje znanja i vještina. U

MATURANTI

Pripreme za državnu maturu

Požuri polako i kreni s pripremama za ispite državne mature već od rujna!   Zašto odabrati upravo nas? – kontinuirane pripreme tijekom cijele nastavne godine–

Prva privatna gimnazija
s pravom javnosti Varaždin

Frana Supila 22, 42000 Varaždin

Kako Vam
možemo
pomoći?

Skip to content