logo_PPG_m

Frana Supila 22

42000 Varaždin

+385 42 200 334

Telefon

+385 98 1384 371

Tajništvo

+385 98 725 169

Mobitel

3 savjeta za uspješan početak školske godine

Share This Post

Nova školska godina novi je početak – razdoblje ispunjeno obećavajućim mogućnostima, novim izazovima i prilikama za osobni rast. Svaka školska godina donosi sa sobom priliku za stvaranje novih prijateljstava, usvajanje novih znanja i razvoj novih vještina. 

No, kako biste se najbolje pripremili za taj turbulentni početak, važno je imati strategiju koja će vam pomoći u svladavanju prvotnih izazova i osigurati uspješan start.

Neovisno o tome jeste li učenik koji se priprema za prvi dan nastave ili ste već iskusni srednjoškolac, ovi savjeti osmišljeni su kako bi svima pomogli u postizanju najboljih rezultata.

1. Organiziraj se unaprijed

Organizacija je ključ uspjeha i s njom trebaš krenuti od prvog nastavnog dana

Napravi raspored za svoje dnevne aktivnosti, uključujući vrijeme za učenje, odmor, tjelesnu aktivnost i druge obaveze. Pripremi sve potrebne materijale kao što su knjige, bilježnice i pribor za pisanje. To će ti pomoći da se osjećaš pripremljeno i spremno za nove izazove.

Nadalje, odredi prioritete jer ćeš time izbjeći pretrpanost, a i lakše ćeš održati ravnotežu između školskih obaveza i slobodnog vremena.

Također, prati i bilježi rokove domaćih zadaća, projekata, ispita… Stvaranje vlastitog kalendara rokova ili korištenje planera pomoći će ti da lakše kontroliraš i vodiš brigu o svojim obavezama, ali i da izbjegneš nepotrebni stres.

2. Postavi ciljeve i očekivanja

Prvi tjedan nastave može biti uzbudljiv, ali isto tako i izazovan dok se prilagođavaš novoj rutini, sredini i predmetima. 

Za početak dobro razmisli o onome što želiš postići ove školske godine – akademski uspjeh, razvoj ili usavršavanje usvojenih vještina ili sudjelovanje u izvanškolskim aktivnostima. Te ciljeve koristi kao motivaciju za rad tijekom cijele godine. 

Na kraju, pri postavljanju svojih očekivanja i ciljeva budi realan i u obzir uzmi svoje sposobnosti i tempo učenja. Nemoj se previše opterećivati ako sve ne razumiješ odmah. Važno je da budeš strpljiv i uporan.

3. Opusti se i misli pozitivno

Prvi tjedni školske godine vrtlog su emocija – uzbuđenje, nervoza, a ponekad čak i strepnja. Upravo je zbog toga odmah na početku bitno pronaći i odrediti trenutke za odmor od nastave i školskih obaveza. Zato odvoji vrijeme za aktivnosti koje te usrećuju – slušanje glazbe, gledanje filmova ili serija, druženje s prijateljima, šetnja, sportske aktivnosti… 

U novu školsku godinu kreni s pozitivnim stavom i otvorenošću prema novim iskustvima. Opušten i pozitivan način razmišljanja osnažit će te u savladavanju školskih obaveza te će postati tvoj najmoćniji saveznik u izazovnim trenucima. Prihvaćanjem takvog načina razmišljanja ne samo da povećavaš svoju otpornost već se i otvaraš mogućnostima otkrivanja novih interesa i talenata.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Blog

Iskustvena nastava u prirodi

S početkom nastavne godine u školama se propituju i pripremaju najbolje metode za što uspješniji nastavni proces te što učinkovitije usvajanje znanja i vještina. U

MATURANTI

Pripreme za državnu maturu

Požuri polako i kreni s pripremama za ispite državne mature već od rujna!   Zašto odabrati upravo nas? – kontinuirane pripreme tijekom cijele nastavne godine–

Prva privatna gimnazija
s pravom javnosti Varaždin

Frana Supila 22, 42000 Varaždin

Kako Vam
možemo
pomoći?

Skip to content