logo_PPG_m

Frana Supila 22

42000 Varaždin

+385 42 200 334

Telefon

tajnistvo@privatna.net

Tajništvo

+385 98 725 169

Mobitel

3 savjeta za uspješan početak školske godine

Share This Post

Nova školska godina novi je početak – razdoblje ispunjeno obećavajućim mogućnostima, novim izazovima i prilikama za osobni rast. Svaka školska godina donosi sa sobom priliku za stvaranje novih prijateljstava, usvajanje novih znanja i razvoj novih vještina. 

No, kako biste se najbolje pripremili za taj turbulentni početak, važno je imati strategiju koja će vam pomoći u svladavanju prvotnih izazova i osigurati uspješan start.

Neovisno o tome jeste li učenik koji se priprema za prvi dan nastave ili ste već iskusni srednjoškolac, ovi savjeti osmišljeni su kako bi svima pomogli u postizanju najboljih rezultata.

1. Organiziraj se unaprijed

Organizacija je ključ uspjeha i s njom trebaš krenuti od prvog nastavnog dana

Napravi raspored za svoje dnevne aktivnosti, uključujući vrijeme za učenje, odmor, tjelesnu aktivnost i druge obaveze. Pripremi sve potrebne materijale kao što su knjige, bilježnice i pribor za pisanje. To će ti pomoći da se osjećaš pripremljeno i spremno za nove izazove.

Nadalje, odredi prioritete jer ćeš time izbjeći pretrpanost, a i lakše ćeš održati ravnotežu između školskih obaveza i slobodnog vremena.

Također, prati i bilježi rokove domaćih zadaća, projekata, ispita… Stvaranje vlastitog kalendara rokova ili korištenje planera pomoći će ti da lakše kontroliraš i vodiš brigu o svojim obavezama, ali i da izbjegneš nepotrebni stres.

2. Postavi ciljeve i očekivanja

Prvi tjedan nastave može biti uzbudljiv, ali isto tako i izazovan dok se prilagođavaš novoj rutini, sredini i predmetima. 

Za početak dobro razmisli o onome što želiš postići ove školske godine – akademski uspjeh, razvoj ili usavršavanje usvojenih vještina ili sudjelovanje u izvanškolskim aktivnostima. Te ciljeve koristi kao motivaciju za rad tijekom cijele godine. 

Na kraju, pri postavljanju svojih očekivanja i ciljeva budi realan i u obzir uzmi svoje sposobnosti i tempo učenja. Nemoj se previše opterećivati ako sve ne razumiješ odmah. Važno je da budeš strpljiv i uporan.

3. Opusti se i misli pozitivno

Prvi tjedni školske godine vrtlog su emocija – uzbuđenje, nervoza, a ponekad čak i strepnja. Upravo je zbog toga odmah na početku bitno pronaći i odrediti trenutke za odmor od nastave i školskih obaveza. Zato odvoji vrijeme za aktivnosti koje te usrećuju – slušanje glazbe, gledanje filmova ili serija, druženje s prijateljima, šetnja, sportske aktivnosti… 

U novu školsku godinu kreni s pozitivnim stavom i otvorenošću prema novim iskustvima. Opušten i pozitivan način razmišljanja osnažit će te u savladavanju školskih obaveza te će postati tvoj najmoćniji saveznik u izazovnim trenucima. Prihvaćanjem takvog načina razmišljanja ne samo da povećavaš svoju otpornost već se i otvaraš mogućnostima otkrivanja novih interesa i talenata.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Novosti

Završna večer naših maturanata

Završna večer naših maturanata bila je zaista nezaboravna! Nakon svečane podjele svjedodžbi, gdje su maturanti primili priznanja za svoje uspjehe, trud i zalaganje, uslijedila je

Prva privatna gimnazija
s pravom javnosti Varaždin

Frana Supila 22, 42000 Varaždin

Kako Vam
možemo
pomoći?

Skip to content