logo_PPG_m

Frana Supila 22

42000 Varaždin

+385 42 200 334

Telefon

tajnistvo@privatna.net

Tajništvo

+385 98 725 169

Mobitel

Blagdanska čarolija prosinca

Share This Post

Uz prve naznake pravog zimskog ugođaja, učenici i profesori naše škole odlučili su proširiti blagdanski duh u svim aspektima – kreativnim, edukativnim, glazbenim i gastronomskim.  

Udruženim idejama i snagama, stvorili smo divno predblagdansko okruženje te na najljepši način završili veoma aktivno prvo polugodište. 

Ovogodišnji adventski duh je bez sumnje donio neizmjerne radosti i smijeh te stvorio nezaboravna sjećanja. Pridružite nam se u otkrivanju čarolije koja je obasjavala našu školu u prosincu.

Artovci na djelu

Kakva bi to blagdanska čarolija bila bez božićnog drvca, kamina s vatricom i svjetlećih girlanda. Ovogodišnje ukrašavanje škole su sa svojim zanimljivim i kreativnim idejama u svoje ruke preuzeli polaznici Art programa.

Ranojutarnje mozgalice

Tijekom prosinca u ”adventskom kalendaru znanja” svakog je dana učenike dočekalo jedno zanimljivo pitanje, primjerice:

  1. Odgonetni mjesto: Za ovo mjesto veže se legenda Argonaute, a govori o borbi grčkog junaka Jazona i zmajskog čudovišta iz jezera. Danas je zmajsko čudovište zaštitni znak zagonetnog mjesta.
  2. Povezujem se s pojmom migrene, a nalazim se i u trombocitima. Sintetiziram se iz triptofana u crijevnim stanicama. Tko sam ja?

Vrednovala se točnost, ali i brzina odgovaranja na pitanje, a natjecanje je iz tjedna u tjedan bilo sve napetije.

Najviše brzine, spretnosti i vještine logičkog zaključivanja pokazao je učenik prvog razreda Tomislav Dmitrović, skupivši 680 bodova. 

Drugo i treće mjesto osvojili su Tea Čorko s 300 bodova i Luka Jambrović Korunić s 250 bodova.

Zadruga u pripremama za Božić

Članovi naše udruge Philyra uronili su u blagdansko raspoloženje pripremajući poklone za naše učenike i profesore, prijatelje i poslovne partnere.

Dašak radne atmosfere možete pogledati u kratkom videu.

Advent u Ljubljani

Posljednje putovanje u godini bilo je pravo blagdansko – bez zadataka, seminara i domaćih zadaća. U šetnji Tromostovjem preko rijeke Ljubljanice i uz nju slušali smo ulične koncerte te uživali u mirisma i okusima tradicionalnih adventskih delicija. 

Posjetili smo Hišu iluzij gdje smo bili suočeni s optičkim varkama i zagonetnim iluzijama. Učenici su s oduševljenjem sudjelovali u interaktivnim izlošcima, otkrivajući tajne uma i percepcije. 

Avanture u Escape roomu testirale su učenički timski duh i logičko razmišljanje dok su rješavali zagonetke i tražili izlaz iz tajanstvene prostorije. 

Kraj dana u Ljubljani bio je posvećen klizanju. Nekim našim učenicima ovo je bio prvi put na ledu, a neki su se pokazali kao pravi virtuozi na klizaljkama.

Božićni doručak i radionice

Zadnji dan polugodišta odlučili smo se zabaviti i opustiti u radionicama koje su pripremili naši profesori.

Uz čaj i kroasane učenici su razvijali timski duh u igrama neverbalne komunikacije, izrađivali povijesne građevine od lego kockica, otkrivali spone između pozitivne psihologije i kemije pečenja kokica i još mnogo toga.

Humanitarnost na djelu

I na kraju moramo spomenuti aktivnosti našeg Volonterskog kluba koji je cijeli prosinac provodio akcije za skupljanje pomoći najpotrebitijima: Azilu ”Prijatelji” Čakovec, udruzi ”Zipka” Varaždin te socijalnoj samoposluzi ”Kruh sv. Antuna”.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Erasmus

WE ARE/VR – predstavljanje projekta

Imali smo priliku predstaviti naš projekt VR/We Are tijekom kampanje za upis u srednje škole. Naše su ekipe posjetile Varaždin, Novi Marof, Ivanec i Ludbreg

Novosti

Kemija u rudniku i likovni pred van Goghom

Zamislite da radite kemijsku analizu soli u rudniku koji kontinuirano radi već 7 tisuća godina ili da analizirate originalne slike van Gogha, Klimta i Moneta

Prva privatna gimnazija
s pravom javnosti Varaždin

Frana Supila 22, 42000 Varaždin

Kako Vam
možemo
pomoći?

Skip to content