logo_PPG_m

Frana Supila 22

42000 Varaždin

+385 42 200 334

Telefon

tajnistvo@privatna.net

Tajništvo

+385 98 725 169

Mobitel

Obilježili smo u veljači…

Share This Post

Dan crvenih haljina

Javnozdravstvena kampanja ”Dan crvenih haljina” ili #nosicrveno međunarodna je kampanja posvećena prevenciji, dijagnostici i kontroli kardiovaskularnih bolesti (primjerice bolesti krvnih žila, srca i mozga) kod žena.

Prvu kampanju ”Go Red for Women” pokrenulo je Američko kardiološko društvo 2004. godine kako bi se podigla svijest o moždanom udaru kod žena.

Iako je simbol kampanje crvena haljina, prvog petka u veljači može se nositi bilo što crveno i na taj način pružiti podrška kampanji te potaknuti žene da misle o svom kardiovaskularnom zdravlju.

Dan sigurnijeg interneta

Svake se godine 6. veljače obilježava Dan sigurnijeg interneta koji za cilj ima promicanje odgovornog online ponašanja, kao i razvijanje svijesti o opasnostima i negativnim stranama interneta. U raznim radionicama i predavanjima dijele se savjeti za stvaranje sigurnijeg virtualnog okruženja te za sprječavanje internetskog nasilja.

Povodom Dana sigurnijeg interneta učenici prvog razreda raspravljali su o pravilima lijepog ponašanja i komuniciranja na internetu te osmislili načine provođenja vremena bez medija.

Što možemo raditi umjesto gledati u ekran?

  • pospremiti sobu
  • prošetati psa
  • nazvati djeda ili baku
  • pročitati knjigu
  • slušati glazbu
  • volontirati…

Učenici su izradili i prigodne digitalne plakate te se pritom zabavili i naučili kako se pravilno i odgovorno zaštititi na mreži.

Međunarodni dan žena i djevojaka u znanosti

Znate li da je žena prva osoba koja je osvojila dvije Nobelove nagrade? Iako u znanosti dominira muška populacija, žene nastavljaju ostavljati svoj trag.

Međunarodni dan žena i djevojaka u znanosti obilježili smo izradom digitalnih plakata o slavnim znanstvenicama da bismo potaknuli i pokazali svoju podršku ženama u STEM područjima.

Međunarodni dan materinskog jezika

“Zaplakao sam hrvatski
progovorio hrvatski
hrvatskim govorim
štapućem hrvatski
šutim hrvatski
sanjam hrvatski
i na javi sanjam hrvatski
volim na hrvatskom
volim hrvatski
pišem hrvatski
kad ne pišem hrvatski
sve mi je na hrvatskom
hrvatski mi je sve.”
Pajo Kanižaj

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Erasmus

Proljetne radionice uz virtualnu stvarnost

Tijekom informatičke radionice za učenike osnovnih škola, naučili smo kako samostalno kreirati 3D modele i pripadajuće animacije. Zatim smo naše radove testirali pomoću VR naočala.

Prva privatna gimnazija
s pravom javnosti Varaždin

Frana Supila 22, 42000 Varaždin

Kako Vam
možemo
pomoći?

Skip to content