logo_PPG_m

Frana Supila 22

42000 Varaždin

+385 42 200 334

Telefon

tajnistvo@privatna.net

Tajništvo

+385 98 725 169

Mobitel

Obilježili smo u ožujku…

Share This Post

Međunarodni dan žena

Na Međunarodni dan žena 8. ožujka slave se gospodarska, politička i društvena dostignuća žena.

Prvi Dan žena obilježen je 28. veljače 1909. u SAD-u deklaracijom koju je donijela Socijalistička partija Amerike.

Međunarodni dan matematike i Dan broja π

Međunarodni dan matematike obilježava se 14. ožujka i poznat je kao Dan broja π jer se matematička konstanta π može zaokružiti na 3,14.

UNESCO-ova 40. generalna konferencija proglasila je Dan broja π Međunarodnim danom matematike u studenom 2019. godine.

Osim što je dobitnik prestižne Nobelove nagrade, Albert Einstein zbog svojih mnogih doprinosa u fizici slovi kao jedan od najvećih fizičara u povijesti.

Učenici su njegov rođendan odlučili obilježiti digitalnim plakatima u kojima ukratko objašnjavaju njegov rad u fizici.

Dan očeva

S obzirom na to da se 19. ožujka slavi sveti Josip, zaštitnik Hrvata, taj se dan u Hrvatskoj slavi i Dan očeva. Ovaj je dan posvećen svim tatama i svemu onome što rade za nas.

Slavljenje Dana očeva potječe još iz 1909. godine. Naime, Sonori Smart Dodd iz Washingtona, čiji je otac i veteran građanskog rata, odgojio nju i njezinih petero braće i sestara nakon što im je majka umrla pri porodu, predložila da se jedan dan u godini posveti slavljenju očeva.

Međunarodni dan sreće

U čemu se krije sreća?
U malom školskom istraživanju otkrili smo da naše učenike najviše usrećuje druženje s prijateljima, bavljenje sportom, praznici, videoigre, spavanje, more, kućni ljubimci
Odgovor na postavljeno pitanje za svakoga od nas zasigurno će biti drugačiji, no sve upućuje na to da se sreća krije u dobrim odnosima s ljudima koji nas okružuju.

Stoga budimo tolerantni, poštujmo se međusobno i uvijek tražimo dobro u drugima. Svakodnevnim aktivnostima usmjeravajmo se na one koje volimo jer ćemo tako i sami postati sretniji.

Svjetski dan vode

Obilježava se svake godine 22. ožujka, a cilj je podići svijest o važnosti očuvanja vode. Prve važne preporuke o očuvanje vode bile su formulirane na konferenciji Ujedinjenih naroda koja se održala 1977. godine u Mar del Plati u Argentini.

Najvažnija poruka ovog dana je razvijanje svijesti o vlastitoj uporabi pitke vode te borba protiv onečišćenja voda i klimatskih promjena.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Erasmus

Proljetne radionice uz virtualnu stvarnost

Tijekom informatičke radionice za učenike osnovnih škola, naučili smo kako samostalno kreirati 3D modele i pripadajuće animacije. Zatim smo naše radove testirali pomoću VR naočala.

Prva privatna gimnazija
s pravom javnosti Varaždin

Frana Supila 22, 42000 Varaždin

Kako Vam
možemo
pomoći?

Skip to content