logo_PPG_m

Frana Supila 22

42000 Varaždin

+385 42 200 334

Telefon

tajnistvo@privatna.net

Tajništvo

+385 98 725 169

Mobitel

Kemija u rudniku i likovni pred van Goghom

Share This Post

Zamislite da radite kemijsku analizu soli u rudniku koji kontinuirano radi već 7 tisuća godina ili da analizirate originalne slike van Gogha, Klimta i Moneta ili da učite o povijesti Austrije u jednom od najpoznatijih dvoraca Europe.

Upravo su sve to imali prilike iskusiti naši učenici koji su četiri nastavna dana iz učionice preselili na teren Njemačke i Austrije.

U rudniku soli u Hallstattu učenici su stjecali znanja iz geografije i kemije analizirajući kemijski sastav kamene soli kao i utjecaj važnosti rudnika na austrijsku ekonomiju i gospodarstvo.

Također su u 200 metara ispod površine zemlje doživjeli stvarne radne uvjete pravih rudara u 7 tisuća godina aktivnosti rudnika Hallstatt.

U Salzburgu – gradu kulture, glazbe i umjetnosti – naši su gimnazijalci ispred Mozartove rodne kuće raspravljali o njegovu neizmjernom talentu, utjecaju na bečku klasiku i glazbenom stvaralaštvu.

Kulise središta grada bile su savršeni izvor za proučavanje arhitektonskih obilježja salzburške katedrale i palače Mirabell s poznatim vrtovima.

Deutches Museum u Münchenu bio je idealno mjesto za ponavljanje, ali i stjecanje novih znanja iz geografije, povijesti i likovne umjetnosti.

Iskustvu ulaska u kokpit aviona iz Drugog svjetskog rata ili proučavanju modela rakete kojom je Juraj Gagarin letio u svemir zaista ne može konkurirati nijedan udžbenik ili učioničko predavanje.

Učenicima je veoma izazovno i zabavno bilo preuzeti ulogu turističkih vodiča u centru grada gdje su kartama i bez pomoći mobitela upoznavali München te usavršavali njemački jezik.

Poznati dvorac iz bajkovitih filmova Walta Disneya inspiriran je dvorcem Neuschwanstein koji se gradio 17 godina kao vizija kralja Ludviga II. Bavarskog.

Naši učenici bili su oduševljeni spojem različitih stilova, od bizantske umjetnosti do renesanse, a još više osupnuti činjenicom da je kralj Ludvig dvorac počeo graditi u njihovoj dobi – sa 16 godina.

Osim hodanja 20 tisuća koraka dnevno, tjelesnu i zdravstvenu kulturu učenici su spojili s povijesti sporta, posjetivši impresivni Olimpijski park i stadion na kojem su se 1972. godine održale Olimpijske igre.

Zadnjeg dana nastave na terenu naši su učenici baš kao i Charlie Roalda Dhala posjetili čarobnu tvornicu čokolade Zotter te naučili kako se iz zrna kakaa stvara najslađa delicija na svijetu.

Obitelj Zotter stvorila je za učenike najdraži dio tvornice – ekskluzivni čokoladni teatar u kojem se može degustirati preko 300 vrsta čokolade.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Novosti

Završna večer naših maturanata

Završna večer naših maturanata bila je zaista nezaboravna! Nakon svečane podjele svjedodžbi, gdje su maturanti primili priznanja za svoje uspjehe, trud i zalaganje, uslijedila je

Prva privatna gimnazija
s pravom javnosti Varaždin

Frana Supila 22, 42000 Varaždin

Kako Vam
možemo
pomoći?

Skip to content