logo_PPG_m

Frana Supila 22

42000 Varaždin

+385 42 200 334

Telefon

tajnistvo@privatna.net

Tajništvo

+385 98 725 169

Mobitel

Kako je biti učenik PPG-a

Prva privatna gimnazija s pravom javnosti Varaždin
U ovom blogu odlučili smo sažeti ono što najčešće čujemo od naših učenika i prikazati kako je zapravo biti učenik Prve privatne gimnazije u Varaždinu.

Share This Post

Naši sadašnji i bivši učenici često pričaju o prednostima pohađanja naše gimnazije. Nekima su to akademski izazovi i postignuća; nekima su to popratne izvannastavne aktivnosti; nekima je to zajednica koju se trudimo graditi u našoj školi.

U ovom blogu odlučili smo sažeti ono što najčešće čujemo od naših učenika i prikazati kako je zapravo biti učenik Prve privatne gimnazije u Varaždinu.

Tvoja razina obrazovanja je, jednom riječju, kvalitetna

Sitnice koje život znače — kao što je periodična nastava — omogućavaju učenicima temeljitije svladavanje gradiva i ulazak u duboku problematiku predmeta. To se jasno odražava na stečenoj razini znanja, ali i na važnim životnim događajima kao što su natjecanja, rezultati državne mature, upis na fakultet itd.

Druga varijabla u usvajanju znanja je profesor. Naši profesori, često kao nastavnici-mentori, brinu o razvoju učenika — ali ne samo kroz ocjene i uspjeh, već i na osobnoj razini. Ovakva razina posvećenosti osigurava povjerenje i odličan je temelj za razvoj osobnosti i sposobnosti.

Mnoge aktivnosti i događaji

Ako postoji jedna stvar koju svi naši učenici (i roditelji) upamte, onda su to naše terenske nastave. Umjesto jednog maturalca u četiri godine, naši učenici svake godine putuju na inozemne destinacije na nekoliko dana. Uspomene, problemi, snalaženje i anegdote s tih putovanja ostaju im zauvijek.

Osim terenskih nastava tu su i česti Erasmus+ projekti, razni sportski događaji, manji izleti i radionice. Naglasak je na micanju učenika iz četiri zida učionice, kako lokalno tako i globalno — postoji cijeli jedan novi svijet učenja koji otkrivamo kad se odmaknemo od knjiga.

Imati slobodno vrijeme

Koncipirali smo našu školu tako da učenici veliku većinu svojih obaveza odrade dok su u školi. Zašto? Zato što je izuzetno važno slobodno vrijeme sačuvati slobodnim.

Uistinu želimo među našim učenicima imati širok spektar interesa i izvanškolskih aktivnosti. Jedini način da tome stvarno i opipljivo doprinesemo jest da se potrudimo pružiti im što više vremena da se odmaknu od škole i bave se svojim hobijima.

Često učiš izvan školskih klupa

Iako smo ovo dotaknuli kod terenskih nastava i razmjena, važno je istaknuti da se ista stvar odnosi i na svakodnevno učenje. Pametne ploče, projektori i tableti su odlična pomagala u modernoj nastavi — ali čuti djetlića, opipati hrast ili vidjeti Velebit puno je dojmljivije i ljepše uživo nego na slici ili videu.

Učenje izvan školskih klupa dio je naših nastojanja da učenike ponovo približimo prirodi. Iako trend outdoor aktivnosti zadnjih godina raste, kod školskih uzrasta brojke su još uvijek male. Baš zbog toga nastojimo što više vremena provesti na zraku — ali konstruktivno i edukativno. Srećom, nalazimo se na geografskom području koje nam to omogućuje.

Pripremljeni za državnu maturu

Sve što smo naveli iznad je krasno, ali svakog srednjoškolca na kraju obrazovnog ciklusa čeka objektivan, mjerljiv test usvojenog znanja. Osim samog znanja koje treba usvojiti, i vještine rješavanja ovakvog testa (i tipova zadataka u njemu) treba izbrusiti do tog zadnjeg lipnja.

Naš gimnazijski program od samog početka pokriva oba aspekta priče o maturi. Ne želimo samo prenijeti sva potrebna znanja za državnu maturu — želimo da se naši učenici osjećaju ugodno kad dođe vrijeme za testiranje i da puni samopouzdanja pokažu svoj puni potencijal!

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Erasmus

Proljetne radionice uz virtualnu stvarnost

Tijekom informatičke radionice za učenike osnovnih škola, naučili smo kako samostalno kreirati 3D modele i pripadajuće animacije. Zatim smo naše radove testirali pomoću VR naočala.

Prva privatna gimnazija
s pravom javnosti Varaždin

Frana Supila 22, 42000 Varaždin

Kako Vam
možemo
pomoći?

Skip to content