logo_PPG_m

Frana Supila 22

42000 Varaždin

+385 42 200 334

Telefon

tajnistvo@privatna.net

Tajništvo

+385 98 725 169

Mobitel

Lepeza raznolikih izvannastavnih aktivnosti

Share This Post

Izvannastavne aktivnosti imaju ključnu ulogu u obrazovnom procesu te imaju značajan utjecaj na cjelokupni razvoj učenikove osobnosti. 

Sudjelovanje i rad u različitim klubovima, umjetničkim grupama ili znanstvenim projektima pruža učenicima priliku za istraživanje svojih interesa izvan okvira redovnog kurikuluma. To potiče radoznalost, kreativnost te razvija individualne talente. Učenici mogu otkriti nove strasti i sklonosti, što im pomaže u procesu samoproučavanja i odabira budućeg puta.

Sudjelovanje u nečemu što učenici vole i u čemu su talentirani pridonosi izgradnji samopouzdanja – učenici stječu povjerenje u vlastite sposobnosti što im pomaže u suočavanju s izazovima unutar škole, ali i izvan nje.

Također, izvannastavne aktivnosti pridonose razvoju socijalnih vještina učenika. Kroz timski rad, suradnju i komunikaciju s vršnjacima, učenici uče kako uspješno surađivati, rješavati sukobe te razvijati međuljudske odnose. 

U konačnici, izvannastavne aktivnosti učenicima nisu samo dodatna obaveza već mogućnost za učenje i širenje teorijskog znanja, a samim time i bitan element u njihovom sveobuhvatnom obrazovnom iskustvu. 

Više o našim izvannastavnim aktivnostima saznat ćete uskoro.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Erasmus

WE ARE/VR – predstavljanje projekta

Imali smo priliku predstaviti naš projekt VR/We Are tijekom kampanje za upis u srednje škole. Naše su ekipe posjetile Varaždin, Novi Marof, Ivanec i Ludbreg

Novosti

Kemija u rudniku i likovni pred van Goghom

Zamislite da radite kemijsku analizu soli u rudniku koji kontinuirano radi već 7 tisuća godina ili da analizirate originalne slike van Gogha, Klimta i Moneta

Prva privatna gimnazija
s pravom javnosti Varaždin

Frana Supila 22, 42000 Varaždin

Kako Vam
možemo
pomoći?

Skip to content