logo_PPG_m

Frana Supila 22

42000 Varaždin

+385 42 200 334

Telefon

tajnistvo@privatna.net

Tajništvo

+385 98 725 169

Mobitel

Idemo na regionalno natjecanje u čitanju

Fotografija prikazuje tri knjige Hotel Wartburg Zorana Žmirića.

Share This Post

U današnjem brzom i tehnološki naprednom društvu, poticanje ljubavi prema čitanju među srednjoškolcima predstavlja veliki izazov. Čitanje ne samo da razvija jezične vještine već potiče i kritičko razmišljanje, širi horizonte znanja te gradi temelje za intelektualni razvoj. 

U srednjoj školi, razdoblju intenzivnog osobnog i akademskog rasta, važno je stvoriti poticajnu sredinu koja će potaknuti učenike da prepoznaju vrijednost čitanja kao ključ uspjeha u školovanju i životu.

I upravo su zbog toga natjecanja i kvizovi u posljednjih nekoliko godina postali perjanice promjena u poticanju mladih na čitanje.‘’Mreža čitanja’’ jedan je od tih projekata kojemu je cilj motivirati učenike na čitanje književnih djela izvan lektirnog popisa, ali i razvijati ljubav prema čitanju, posebice u slobodnom vremenu.

Tema ovogodišnjeg kviza za poticanje čitanja i kreativnosti za srednje škole bila je odrastanje – izazovi i prepreke. 

Za školsku razinu natjecanja naše učenice pripremale su se čitajući i raspravljajući o romanu Hotel Wartburg hrvatskog pisca Zorana Žmirića. I to su napravile odlično, sudeći prema rezultatima

Svih naših pet natjecateljica pozvano je na regionalnu razinu natjecanja koja će se održati u ožujku 2024., a za tu razinu čitat će se roman Perzepolis Marjane Satrapi.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Novosti

Završna večer naših maturanata

Završna večer naših maturanata bila je zaista nezaboravna! Nakon svečane podjele svjedodžbi, gdje su maturanti primili priznanja za svoje uspjehe, trud i zalaganje, uslijedila je

Prva privatna gimnazija
s pravom javnosti Varaždin

Frana Supila 22, 42000 Varaždin

Kako Vam
možemo
pomoći?

Skip to content