logo_PPG_m

Frana Supila 22

42000 Varaždin

+385 42 200 334

Telefon

tajnistvo@privatna.net

Tajništvo

+385 98 725 169

Mobitel

Sari Krznar i Mirti Sajko 2. i 3. mjesto na LIK-u

Share This Post

Sara Krznar i Mirta Sajko osvojile su 2. i 3. mjesto na županijskom natjecanju iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna (LIK). Na izložbi u Srednjoj strukovnoj školi Varaždin predstavljen je i rad učenice Mike Kolar Mihalinec.

Čestitamo našim učenicama i njihovoj mentorici profesorici Barbari Frntić.

Tema ovogodišnjeg likovnog natječaja za osnovne i srednje škole bila je moda. Likovni zadatak za učenike srednjih škola bio je osmisliti plakat za modnu marku u digitalnome obliku. Likovno-tehnički materijali i pribor koji su učenici trebali koristiti bili su flomaster za idejnu skicu, mobitel za fotografiranje idejne skice te digitalne aplikacije poput Canve, Fotora, Pixelcuta i sl.

Zadani likovni pojmovi kojima su se učenici trebali voditi tijekom likovnog stvaranja su linija, kontrasti boja, proporcije, kompozicija, digitalno kolažiranje te odnos slike i teksta.

Stručno povjerenstvo za provedbu županijskog natjecanja radove naših dviju učenica predložilo je za državnu razinu natjecanja, a rezultate očekujemo krajem mjeseca.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Novosti

Završna večer naših maturanata

Završna večer naših maturanata bila je zaista nezaboravna! Nakon svečane podjele svjedodžbi, gdje su maturanti primili priznanja za svoje uspjehe, trud i zalaganje, uslijedila je

Prva privatna gimnazija
s pravom javnosti Varaždin

Frana Supila 22, 42000 Varaždin

Kako Vam
možemo
pomoći?

Skip to content