logo_PPG_m

Frana Supila 22

42000 Varaždin

+385 42 200 334

Telefon

tajnistvo@privatna.net

Tajništvo

+385 98 725 169

Mobitel

Naša ekipa pobjednici gradskog natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa

Share This Post

U varaždinskoj V. osnovnoj školi u subotu 9. ožujka održano je gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Varaždin.

Na natjecanju su sudjelovali učenici osnovnih škola: V. osnovne škole, Osnovne škole Vidovec, Osnovne škole Sračinec i Osnovne škole Šemovec kao podmladak Crvenog križa te učenici srednjih škola: Prve privatne gimnazije s pravom javnosti Varaždin, Gospodarske škole te Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole kao mladi.

Naša ekipa “Ko preživi pričat će” u kategoriji mladeži osvojila je prvo mjesto od ukupno 5 ekipa!

Pod vodstvom mentora profesora Marka Pavlovića ekipu čine: Petra Galić, Nina Malić, Lara Gregurić, Tena Valjak, Tamara Mavrek i Marta Kovaček. 

Gradsko natjecanje otvorila je zamjenica pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Andreja Bobek s organizatorima i domaćinima, ravnateljicom GDCK-a Varaždin Sandrom Mintas, predsjednicom Skupštine GDCK-a Varaždin Brankom Rodek i ravnateljicom V. osnovne škole Nikolinom Kovačić.

Natjecanje se odvija na gradskoj, međužupanijskoj i državnoj razini, a provjerava se teorijsko znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu te znanja i vještine iz pružanja prve pomoći. 

Znanje prve pomoći na natjecanju pokazuje se i na praktičnim radilištima s realistično prikazanim situacijama i ozljedama.

Cilj natjecanja je motivirati mlade za humanitarno djelovanje u zajednici, stvaranje osjećaja solidarnosti i formiranje stavova o potrebi odgovornog ponašanja prema sebi i drugima. 

Natjecanja mladih HCK-a održavaju se od 1996. godine, a pobjedničke ekipe gradskog natjecanja sudjelovat će na međužupanijskoj razini koja će se održati 13. travnja u Klenovniku.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Erasmus

Proljetne radionice uz virtualnu stvarnost

Tijekom informatičke radionice za učenike osnovnih škola, naučili smo kako samostalno kreirati 3D modele i pripadajuće animacije. Zatim smo naše radove testirali pomoću VR naočala.

Prva privatna gimnazija
s pravom javnosti Varaždin

Frana Supila 22, 42000 Varaždin

Kako Vam
možemo
pomoći?

Skip to content