logo_PPG_m

Frana Supila 22

42000 Varaždin

+385 42 200 334

Telefon

tajnistvo@privatna.net

Tajništvo

+385 98 725 169

Mobitel

Proljetne radionice za osnovnoškolce

Share This Post

Proljetne praznike odlučili smo iskoristiti za širenje znanja i usvajanje novih vještina u zanimljivim i kreativnim radionicama koje su za osnovnoškolce pripremili naši profesori.

U istraživanjima i stvaranju iz biologije, kemije, likovne umjetnosti, geografije, fizike, informatike, hrvatskoga jezika i stranih jezika, naši su mali znanstvenici i umjetnici pokazali zavidna znanja i umijeća te se prije svega dobro zabavili.

Plesna haljina žutog maslačka

Naša plesna livada kreativna je radionica nastala prema priči Sunčane Škrinjarić “Plesna haljina žutog maslačka”. Od pravog poljskog cvijeća, grančica i listova uz pomoć bojica i flomastera, osnovnoškolci su napravili vlastitu rasplesanu livadu.

Pričam ti priču

Nakon što su se kroz pričokaz upoznali s radnjom i neposredno doživjeli motive iz priče (sjemenke, zemlja, voda, kamen), učenici su izrađivali lutkice te improvizirali dijaloge izmišljenih likova.

Priroda kao nadahnuće za umjetnost

Priroda nam daje sve, čak i materijale za umjetnost, a polaznici naših radionica pokazali su kako biti kreativan. Od cvijeća, biljaka, grančica i zemlje rekonstruirali su svjetski poznata umjetnička djela.

Znanstvene radionice

Zmajevi i geografija

Zmajevi, oblaci i vjetar bili su lajtmotivi za kreativnu radionicu u kojoj su učenici kroz mitologiju i praktične vještine izrade zmajeva objasnili osnovne fenomene geografije.

Informatičke radionice

Uz kreativu, znanost i sport, u radionicama smo pronašli vremena i za tehnologiju. Učenici su naučili samostalno kreirati 3D modele i pripadajuće animacije koje su testirali uz pomoć VR naočala.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Novosti

Najljepši školski vrtovi

Već 30 godina Hrvatska radiotelevizija s partnerima provodi projekt “Najljepši školski vrtovi”, a stručni žiri naš je vrt opisao sljedećim riječima:“Vrlo lijep prednji potez sa

Prva privatna gimnazija
s pravom javnosti Varaždin

Frana Supila 22, 42000 Varaždin

Kako Vam
možemo
pomoći?

Skip to content