logo_PPG_m

Frana Supila 22

42000 Varaždin

+385 42 200 334

Telefon

tajnistvo@privatna.net

Tajništvo

+385 98 725 169

Mobitel

Naši hodnici i dvorište utočište su za biljke

Share This Post

Zašto smo postali azil za biljke i odakle nam ta ideja?

Utočište ili azil je prema definiciji mjesto sigurnosti za onoga koji se sklanja od nevolja ili privremeno mjesto boravka. Znamo da su ta mjesta spas za ljude i životinje, no jeste li ikad razmišljali o tome da bi takvo mjesto bilo potrebno i biljkama?

Iz kreativnih umova naših ekologa učenika i profesora iznjedrila se inicijativa Azila za sobne i vrtne biljke. Ideja ovog projekta je da naša škola postane sigurno mjesto za sve biljke koje su možda višak u vašem domu ili za one kojima se više ne možete kvalitetno posvetiti.

U našoj školi ima mjesta za sve njih i rado ćemo ih prihvatiti.

Status Ekoškole potaknuo nas je da razmišljamo još zelenije!

Svi znamo da kućne biljke pozitivno utječu na mentalno zdravlje – boravak u prisutnosti biljaka smanjuje stres i anksioznost te poboljšava koncentraciju i produktivnost. Također, biljke stvaraju ugodno radno okruženje, a u učionicama mogu poboljšati pažnju i kognitivne sposobnosti.

Navedeni razlozi i više su negoli odličan povod da povežemo biljke i naše učenike te time doprinosimo boljoj simbiozi čovjeka i prirode.

Jedan od ciljeva ove ideje je i da kod naših učenika razvijamo svijest o održivosti, tj. misao o tome da za stvaranje zelene oaze ne moramo nužno odlaziti u vrtne centre po nove biljke već da to možemo postići njegovanjem i spašavanjem starih biljaka, presađivanjem ili pak sađenjem novih iz skupljenog sjemenja.

Naš Azil za biljke otvoren je cijele godine, a naši zeleni spasitelji spremno čekaju!

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Novosti

Najljepši školski vrtovi

Već 30 godina Hrvatska radiotelevizija s partnerima provodi projekt “Najljepši školski vrtovi”, a stručni žiri naš je vrt opisao sljedećim riječima:“Vrlo lijep prednji potez sa

Prva privatna gimnazija
s pravom javnosti Varaždin

Frana Supila 22, 42000 Varaždin

Kako Vam
možemo
pomoći?

Skip to content