logo_PPG_m

Frana Supila 22

42000 Varaždin

+385 42 200 334

Telefon

tajnistvo@privatna.net

Tajništvo

+385 98 725 169

Mobitel

WE ARE/VR – četvrta mobilnost održala se u Portugalu

Share This Post


Dan prvi

Još jedno druženje s našim dragim partnerima s Erasmus+ projekta VR/We are. Ovog puta smo u Portugalu, u prekrasnom gradu Aveiru. Za nama je prvi dan mobilnosti, upoznavanje partnerske škole i predstavljanje poznatih osoba rođenih u 20. stoljeću. Prepoznajete li koga smo predstavljali?

#Erasmusplus #VRWEARE #ppgvz #Portugal #Aveiro


Dan drugi

Danas smo se dobro zabavili u Science Factoryju u Aveiru. Dokaz da je fizika zakon. Na Sveučilištu Aveiro smo upoznali inovativno rješenje kacige za bicikliste, prototip Flattie. #Erasmusplus #ppgvz #Portugal #Aveiro #VRWEARE


Dan treći

Danas smo odmarali od 3D modeliranja te smo dan proveli upoznajući portugalsku tradiciju u Pomorskom muzeju u Ilhavu i jedreći na poznatoj plaži Costa Nova.


#Erasmusplus #ppgvz #VRWEARE #Portugal #Ilhavo


Dan četvrti

Danas smo testirali 3D modele pomoću ClassVR uređaja za virtualnu stvarnost. U galeriji možete pronaći neke od naših 3D modela koje su učenici izradili i testirali u portugalskom Aveiru.


#Erasmusplus #ppgvz #VRWEARE #Portugal


Dan peti

Svečanom priredbom i podjelom certifikata, oprostili smo se od naših partnera iz Portugala, Bugarske i Turske. Veselimo se sljedećoj mobilnosti!


#Erasmusplus #ppgvz #VRWEARE #Portugal

Što o projektnim danima u Portugalu kaže naša učenica Lucija Ivančić?

Izuzetno sam zadovoljna iskustvima Erasmus projekta jer sam naučila puno toga novog. Uz to što smo radili na 3D modelima, svaki smo dan upoznavali portugalsku kulturu te razgledavali i posjećivali važna mjesta. U gradu Aveiro u kojem smo boravili, posjetili smo znanstveni muzej Science Factory, Sveučilište Aveiro, pomorski muzej u Ilhavu, a jedrili smo i na plaži Costa Nova. Na taj smo način više komunicirali s učenicima iz drugih država što je važno jer na taj način održavamo dobre međunarodne odnose koji su temelji za daljnje sudjelovanje u Erasmus projektima. 

Glavni cilj ovog projekta bilo je testiranje 3D modela koje je izradila svaka država, a zadatak smo zajedničkim snagama dovršili u potpunosti. Modele smo testirali na VR naočalama koje bismo koristili u nastavi i učenicima omogućili lakše razumijevanje gradiva. Time bismo učenike zainteresirali za tehnologiju koja je danas jako važna i bez koje ne možemo zamisliti sadašnjost, a kamoli svijet u budućnosti. 

Sudjelovanje na Erasmus projektima preporučila bih i drugim učenicima iz nekoliko razloga: stječemo nova iskustva i nove prijatelje, vježbamo jezik, upoznajemo kulturu drugih država te usvajamo nove društvene i digitalne kompetencije. Ovim projektom proširili smo svoje informatičke sposobnosti te smatram da bi se u budućnosti tehnologija trebala više primjenjivati u odgojno-obrazovnom procesu.

Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Prve privatne gimnazije s pravom javnosti Varaždin.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Novosti

Najljepši školski vrtovi

Već 30 godina Hrvatska radiotelevizija s partnerima provodi projekt “Najljepši školski vrtovi”, a stručni žiri naš je vrt opisao sljedećim riječima:“Vrlo lijep prednji potez sa

Prva privatna gimnazija
s pravom javnosti Varaždin

Frana Supila 22, 42000 Varaždin

Kako Vam
možemo
pomoći?

Skip to content